DETAYLAR, KURGU VE YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Niyet hassaten yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken toplanma noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve bakımları nizamlı olarak dokumalmalıdır. Kapının iyi çkırmızıışmasını tedariklemek derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden üstelikşenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında hizmet dokumalmalıdır.

     Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan baplara verilen isimdir.

İnsanların yaşamını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı bölgelere yayılmasına da ket olur. Bu sayede, yangının yaratması olası hesaplı etkilerini en aza indirir.

Yangın kapısı ivedi çıkış kucakin kullanılacaksa o dakika zaruri koşulları / standartları sağlayan yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Gereç: Yangın kapılarında ekseriya çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanırlıklidir.

Yangın bapsı; adam katkısızlığını koruyup yangın ve esrar tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli esaslı kriterler oda önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle sağlıklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

120 dakikaya yangın kapısı kadar alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlıklı bir şekilde vaka yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapısı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar olağan kapı kolu kadar olabilir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran daha azca tercih edilmesinin sebebi insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut istikrar kaybı kabilinden şeyler yaşayabilmeleridir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunmuş olduğu mimarinın karınerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır. 

Report this page